Hvad gør jeg ?

Det er vigtigt at du reagerer hurtigt på en vandskade i kælderen. Alternativt risikerer du at få en fugtskade, som kan udvikle sig til skimmelsvamp på kort tid.

Akut VVS-døgnservice.

Hvis der sker en skade der kræver omgående hjælp fra en autoriseret VVS montør, tilbyder Københavns Vvs en akut VVS-døgnservice året rundt. Det er derfor muligt at ringe til vores VVS-døgnvagt og få hjælp hurtigt, hvis der opstår skader udenfor vores normale åbningstid.

 

Hvad skal du gøre, hvis du opdager en vandskade?

Uanset hvilken årsag der er til, at dit hus eller lejlighed er fyldt med vand, er det vigtigt, at du hurtigst muligt forsøger at begrænse skadens omfang og dernæst danner dig et overblik over, hvor vandet kommer fra.      

Derefter er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab, som ofte vil kunne hjælpe dig videre. I tilfælde af alvorlige vandskader kan forsikringsselskabet sørge for hurtig indsats for at bekæmpe vandskadens omfang. I visse situationer som f.eks. ved større skybrud kan det være svært at få hjælp hurtigt nok.

Vand har desværre den ulempe, at det kan komme ind stort set alle vegne. Tjek derfor, om der er materialer eller inventar, som har suget vand til sig. Er det tilfældet, skal det fjernes.

Du må ikke smide de beskadigede genstande fra kælderen væk, men skal blot sørge for at fjerne dem. Forsikringsselskabet sender i mange tilfælde en taksator ud, som skal vurdere skadens omfang, og han skal kunne se de beskadigede ting.

Når du flytter fugtige ting fra kælderen, så vær opmærksom på, om der er kommet skimmelsvamp på dem, så du ikke flytter svampen med rundt i huset.

Du bør altid tage billeder af vandskaden til forsikringsselskabet. Det kan gøre din sag nemmere.

 

reager hurtigt !